Scherpe punten meubels

Veel meubels, vooral tafels, zijn vierkant of rechthoekig. Hierdoor hebben ze scherpe punten die een risico vormen voor kinderen. Kinderen kunnen er tegenaan lopen, of op de punt vallen met alle gevolgen van dien. Ieder jaar komen weer honderden kinderen, maar ook ouderen, op de eerste hulp terecht met bijvoorbeeld hoofdletsel. Met behulp van beschermhoekjes neem je het gevaar van de scherpe punten van meubels eenvoudig weg.

Scherpe punten

Vooral kleine kinderen lopen vaak letsel op door de scherpe punten van bijvoorbeeld tafels. Kleine kinderen vallen vaak en kunnen hierdoor precies op de punt vallen. Maar veel tafels zijn ook exact op hoofdhoogte waardoor kinderen tijdens het lopen tegen een punt aan lopen of rennen. Maar ook de onderzijde van een meubel veroorzaakt een gevaar wanneer kinderen die opstaan tegen de onderzijde van een punt aankomen. Ook ouderen belanden regelmatig op de eerste hulp door valpartijen met hoofdletsel tot gevolg.

Plaats hoekbeschermers

Ok, het is niet de fraaiste oplossing, maar hoekbeschermers bieden wel uitkomst. Dit zijn een soort kunststof stootkussentjes die je op scherpe hoeken kunt plakken. Hierdoor worden de hoeken rond en zacht waardoor de impact op het hoofd sterk wordt verminderd.

Transparante hoekbeschermer voor op de tafelhoeken

Hoekbeschermer voor glasplaat

Slijp scherpe hoeken wat af

De beschermhoekjes werken prima, maar veel mensen vinden ze zeer lelijk. Een andere oplossing is door scherpe hoeken ietwat af te slijpen waardoor de punt minder scherp wordt. Vergeet ook de scherpe punten aan de onderzijde niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.