Valgevaar in de keuken

Een keuken geeft heel wat mogelijkheden om te klimmen. Vooral de lades zijn interessant om op te klimmen en zijn gevaarlijk om vanaf te vallen. Een klein hoogteverschil kan al voldoende zijn om flink letsel aan over te houden. Een kind dat van het aanrecht valt al snel meer dan een meter naar beneden. En dat terwijl de oplossing al heel simpel kan zijn.

Houd toezicht

Zorg ervoor dat kinderen de keuken niet gebruiken als klimobject. Houd toezicht en verbied het klimmen. Let ook op met stoelen, want kinderen schuiven deze gewoon tegen het aanrecht aan waarna ze op het aanrecht kunnen klauteren.

Sluithaakjes

Een eenvoudige technische maatregel is het monteren van sluithaakjes. Dit zijn haakjes van kunststof die aan de binnenzijde van laden en kastjes gemonteerd worden. Sluithaakjes zijn door volwassenen eenvoudig te openen met één vingerbeweging. Voor kinderen is deze handeling echter te moeilijk. Sluithaakjes helpen ook tegen het bereiken van messen en ander gevaarlijk keukengerei.

Het monteren van sluithaakjes op kasten en lades is een voordelige en doeltreffende voorzorgsmaatregel

Sluithaakjes kopen

Onderstaand vind je het assortiment met sluithaakjes bij bekende kinderspeciaalzaken:

Meer valgevaar

Behalve het vallen van hoogte kan een kind ook op andere manieren letsel oplopen vanwege een valpartij. Een kind kan bijvoorbeeld op de scherpe hoek van de keukentafel vallen of meubels waarin geklommen wordt vallen simpelweg om.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.